Kapalı alan da tenis keyif verir. Kapalı teniskort için zemin betonu atılarak çelik kostiriksiyonu yapılarak üzerine isteğe bağlı olarak branda, polikarbon ve sandeviç panel gibi ürünler ile kaplanarak montajı yapılır.
Zemine komple akrilik kaplama veya tartan zemin kaplaması yapılarak zemin hazırlanır. Oyun alanına tenis diregi ve filesi gerdirilerek sabitlenir. Kapalı teniskortun komple aydınlatma sistemi yapılarak saha kullanıma hazır hale getirilir.
UZAY SİSTEM KAPALI TENİSKORT YAPIMI
(İkili Makas Sistemli Konstrüksiyon)
Zemin Betonu: Kazı çalışması yapılarak alanın kalıpları bağlanır. Teniskor alana 5-10 cm yüksekliğinde 2-3 no’lu mıcır tenis alanına makine ile serilip uygun tonajdaki silindir ile sıkıştırılır. Serilip sıkıştırılan mıcır üzerine çesan hasır bağlanır ve10-15 cm yükseklik sağlayacak şekilde zemine komple beton atılır. Atılan betonun üzerine helikopter çekilir ve böylece zemin akrilik kaplamaya hazır hale getirilir.
Sahanın çelik yapı işi: Sahanın metal ve (branda, aydınlatma, ağ, tel-çit,) diğer malzemeleri sahanın ölçülerine göre hazırlanır.
Sahanın yüksekliğini belirleyen gövde makaslarına, (sahanın genişliğine göre 12mt-13mt arası) kavis verilir. Hazırlanmış olan 10 mm ankalaj saclara monte edilmek üzere Ø114/3mm’lik meydana gelen taşıyıcı ayak borularına Ø32x2.5mm’lik borular diyagonal olarak elektrot kaynak ile monte edilir.
Taşıyıcı makaslar Ø76x3mm borudan meydana gelir. Gövde makaslarının arasına Ø32x2.5mm’lik borular çapraz ve diyagonal olarak bağlantılar kaynak ile sabitlenir.
Taşıyıcı ayak makasları ile gövde makasları yerde bir birine monte edilir. Sahanın iskeletini oluşturan bütün çelik konstrüksiyon makasları tek parça olarak üst üste hazırlanır. Hazırlanan makaslar vinç yardımı ile kaldırılıp daha önceden hazırlanan 10mm sac plakanın üzerine yerleştirilir. Bu makasların üzerine belli aralıklarla Ø32x2.5mm den oluşan aşık boruları(yatay borular) kaynatılır. Bu aşık boruları makasların birbirine olan bağlantılarını sağlar ve brandanın sarkmasını önler. Konstrüksiyonun uzun kenarına 3 sıra rüzgâr bağlantısı Ø32x2.5mm’lik borudan kaynaklanarak monte edilir.
Sahanın aydınlatması için hazırlanan kedi yolu adını verdiğimiz kısım halı sahanın ortasından geçecek şekilde boydan boya alana monte edilir. Sahanın projektörleri bu alana monte edilir.
Halı sahaya 1 adet giriş kapısı menteşe ile konstrüksiyona ilave edilir. Komple konstrüksiyon yeşil renkte endüstriyel boya ile boyanır.
Branda ile kaplanması: Saha 1.100Dteks, PVC kaplanarak mat veya parlak, yanmaz ,güneş ışığına dayanıklı yüksek kaliteli özel laklı, kopma mukavemeti 2500N/5cm, - 30C / + 70C sıcak soğuk hava dirençli, 650 gr/m2 ağırlığında 5mm bağlama organı sistemi ile kaplanır.
Tel çit işi: Sahanın yapılmış olan taşıyıcı ayaklarına 4 m yüksekliğinde 50mm x 50mm göz aralığında, 3,5mm kalınlığında galvaniz tel üzerine daldırma PVC kaplı saha teli gerdirme aleti ile gerdirilerek kaplanır. Sahanın komple çevresine 4 sıra 5 mm çelik halat gerilir.
Saha aydınlatma sistemi: Sahanın ortasından geçen 10 m yüksekliğindeki kedi yoluna belli aralıklarla 20 adet 200W LET projektörler karşılıklı salgı sollu olarak konstrüksiyona montelenerek ilave edilir. Aydınlatma sisteminin 4x4 NYY kablo montaj işlemleri ile bakır çubuk topraklama işlemleri yapılıp aydınlatma panosuna bağlantıları sağlanır. TSE standartlarına uygun olan tüm malzemelerin montajı tamamlanıp sistem aktif çalışır hale getirilir.(Ana besleme hattı işveren tarafından yapılır.)
Tenis Kortu Zeminine Standart Akrilik Kaplama Uygulaması:
• Beton zeminin basınçlı su ve hava kompresörü ile temizlenmesi
• Beton üzerine dolgu malzemesi (Avrylic Resurfacer) uygulamasının yapılması
• Dolgu üzerine 2 kat akrilik renk katı (Acrylic Precoat) uygulanması
• Akrilik kaplaması yapılmış zemin üzerine tenis oyun çizgilerinin çizilmesi.
Spor ekipmanları: Sahaya 2 çift tenis direği ve filesi montajı yapılacaktır.